November 3, 2015

Scurt Istoric

 

Scurt Istoric

           Grădiniţa de copii Nr.22 este o unitate de învatamant prescolar ce a luat fiinţa după razboi odată cu dezvoltarea Uzinei de Autocamioane Brasov.  A luat fiintă in anul 1952 odată cu dezvoltarea Uzinei de Autocamioane Steagul Rosu si a functionat cu o singură grupă de prescolari în actualul local al bibliotecii liceului Astra sub denumirea  ”Gradinita cu program normal Steagul Rosu”.

Apoi în anul 1955 s-a mutat într-o clădirea mai spatíoasă in localul actualei Gradinite Nr.18 din str. Barbu Lăutaru Nr.1.

Colectivul de educatoare de atunci a pus bazele unei traditii definită prin: profesionalism, spirit de echipă, conduită morală exemplară si promovarea imaginii gradinitei în comunitatea locală.

Grădinita a poposit în acest local până în anul 1976, când uzina steagul Rosu, devenită Uzina Roman a pus bazele actualei institutii după standardele unei grădinié cu program prelungit unde functionează si astăzi, si care s-a numit Grădinitacu program prelungit  Nr.46

Activitatea în acest local a debutat cu 8 grupe de copii la program prelungit si 4 grupe de anteprescolari.

Până în 1997 grădinita a functionat cuplată cu cresă, structura organizatorică modificându-se după această dată în functie de nevoile comunitătii.

În anul 2006, reorganizarea retelei scolare i-a adus denumirea „Gradinita cu Program Prelungit nr.22.In anul 2013 gradinita a primit un nume personalizat „Micul print”.Numele nu a fost ales intamplator, precum in povestea „Micul Print” scrisa de   Antoine de Saint-Exupèry,   gradinita noastra promoveaza aceleasi valori care dau sens vietilor noastre:Dragostea, Prietenia si Frumosul.

Dăruirea cadrelor didactice, calitatea actului educational au făcut ca localul grădinitei să devină neâncăpător pentru numărul mare de prescolari ce doreau să-i treacă pragul. Astfel că oameni sensibili si receptivi la nevoile comunitătii au sprijint extinderea grădinitei prin lucrări de mansardare, reabilitarea totală, de amenajare a curtii si împrejmuirii acesteia, derulate în perioada 2008-2010.

Gradinita Nr.22 ca prima parte a invatamantului preuniversitar de stat a dainuit de-a lungul anilor pregatind mai multe serii de copii pentru scoala si si-a facut simtita prezenta prin calitatea activitatii educative promovate in cadrul comunitatii.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration