November 3, 2015

Scurt Istoric

Scurt Istoric

           Grădiniţa de copii nr. 22 este o unitate de învățământ preșcolar ce a luat fiinţă  odată cu dezvoltarea Uzinei de Autocamioane   Steagul Roșu,  in anul 1952. La început,  a funcționat cu o singură grupă de preșcolari în actualul local al bibliotecii liceului Astra,  sub denumirea  ”Grădinița cu program normal Steagul Roșu”.  În anul 1955 s-a mutat într-o clădire mai spatíoasă , în localul actualei Grădinițe Nr.18 din str. Barbu Lăutaru Nr.1.

Colectivul de educatoare de atunci a pus bazele unei tradiții definită prin: profesionalism, spirit de echipă, conduită morală exemplară și promovarea imaginii gradinitei în comunitatea locală.

Grădinița și-a desfășurat activitatea  în acest local până în anul 1976, când Uzina Steagul Roșu, devenită Uzina Roman a pus bazele actualei instituții după standardele unei grădinițe cu program prelungit.  care s-a numit Grădinița cu program prelungit  Nr.46.   Activitatea  a debutat cu 8 grupe de copii la program prelungit și 4 grupe de antepreșcolari. ( creșă)

Până în 1997 grădinita a funcționat cuplată cu cresa, structura organizatorică modificându-se după această dată în funcție de nevoile comunității..

În anul 2006, reorganizarea rețelei școlare i-a adus denumirea „Gradinita cu Program Prelungit nr.22. În anul 2013 grădinița a primit un nume personalizat -„Micul prinț”. Numele nu a fost ales întâmplător-  ,   grădinița noastră promovează aceleași valori care dau sens vieților noastre: Dragostea, Prietenia și Frumosul, precum in povestea „Micul Print” scrisă de   Antoine de Saint-Exupèry.

Dăruirea cadrelor didactice, calitatea actului educational au făcut ca grădinița să devină neîncăpătoare pentru numărul mare de preșcolari ce doreau să-i treacă pragul.  Autoritățile  și alți membri ai comunității locale au sprijinit extinderea grădiniței prin lucrări de mansardare și  reabilitare totală, de amenajare a curții și  de împrejmuire a  acesteia, derulate în perioada 2008-2010.

Gradinita nr. 22 a dăinuit de-a lungul anilor , pregătind mai multe serii de copii pentru școală și si-a făcut simțită prezența prin calitatea activității  educativ- instructive  și prin rezultatele notabile obținute de cadrele didactice  și de preșcolarii grupelor îndrumate.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration