November 3, 2015

Cultura Organizationala

Cine este acela ce-l ajuta pe puiul de om sa-si construiasca scara catre chipurile nascute din nodul divin care leaga lucrurile?

Cine face ca lucrurile sa rasune unele in altele dand inteles celor neintelese si transformand teama mintii in cantecul sufletului?

Este grădinarul de suflete si minti, educatorul.” (Antoine de Saint-Exupèry)

Cultura Organizațională a gradinitei se fundamenteaza pe traditia unor relatii interumane ce promoveaza valori ca: respectul, colaborarea, ajutorul reciproc, munca in echipa, calitatea profesionala superioara ,echilibrul organizatoric  .

Aceasta a devenit tradiție și a condus la afirmarea în plan județean, național și internațional, ca lăcaș de siguranță și calitate intelectuală regăsită în întreaga activitate de formare și educare a copiilor preșcolari.

Valorile și tradițiile moștenite au fost păstrate cu sfințenie de-a lungul anilor de către fiecare dascăl

În ceea ce priveşte climatul organizaţional, putem afirma că este un climat deschis,caracterizat prin dinamism şi angajare, relaţiile dintre cadrele didactice fiind colegiale, de respect şi de sprijin reciproc. Toate aceste aspecte se reflectă pozitiv în activitatea instructiv-educativă şi în conduita cadrelor didactice.